5.0   ★ ★ ★ ★ ★  gebaseerd op 131 beoordelingen bij Salonized
5.0   ★ ★ ★ ★ ★  gebaseerd op 131 beoordelingen bij Salonized
Veelgestelde vragen2024-11-12T09:56:58+01:00

Veelgestelde vragen over laserontharing

We begrijpen dat laserontharing een grote stap kan zijn en dat je wellicht vragen hebt over de behandeling, het proces, en wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen verzameld om je zo goed mogelijk voor te bereiden en te informeren. Of je nu meer wilt weten over de technologie die we gebruiken, de veiligheid van de behandelingen, of specifieke tips voor voor- en nazorg, hier vind je de antwoorden. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op—wij staan altijd klaar om je verder te helpen!

Behandeling en resultaten

Is de diode laser geschikt voor alle huid- en haartypen?2024-11-11T07:04:07+01:00

Onze Diode Ice Power Laser met 4 golflengtes is wél geschikt voor alle huidtypen, maar niet voor alle haartypen. Doordat de laser op het pigment in de haren werkt kan deze lichte, grijze, fijne en donsharen niet behandelen, deze bevatten namelijk niet genoeg pigment. Door de nieuwste technologie, de 4 golflengten en een gekoelde laserkop (kan tot -15 koelen) kunnen we wel elk huidtype behandelen. Voor vragen neem contact op via de mail en we bekijken samen de mogelijkheden.

Is een behandeling voor laserontharing pijnlijk?2024-10-30T08:34:06+01:00

Dankzij de ICE-koeltechnologie van onze diode powerlaser is de behandeling vrijwel pijnloos. Sommige mensen ervaren een lichte, warme sensatie of een tinteling, maar door de ingebouwde koeling voelt de behandeling voor de meeste mensen comfortabel aan.

Wat is het verschil tussen IPL en de Power Diodelaser?2024-11-12T10:19:18+01:00

De Power Diodelaser biedt blijvende resultaten met gemiddeld 8 behandelingen. IPL daarentegen heeft vaak meer dan 10 behandelingen nodig, gevolgd door jaarlijkse herhalingssessies. De diode powerlaser werkt sneller en biedt duurzame resultaten, waardoor de totale kosten op de lange termijn vaak lager uitvallen dan bij IPL.

 

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?2024-11-12T10:19:38+01:00

Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een vermindering van 75% tot 90% van de haargroei, afhankelijk van uw huid- en haartype en de te behandelen zone. Tijdens de intake ontvangt u een persoonlijk advies over het aantal behandelingen dat voor u waarschijnlijk nodig is.

Wanneer kunt u geen diode powerlaser behandeling ondergaan?2024-11-12T10:21:30+01:00

Er zijn enkele situaties waarin we geen laserbehandeling uitvoeren om de veiligheid en effectiviteit van de behandeling te waarborgen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste situaties waarin laserontharing door middel van diode laser niet geschikt is:

Gezondheid en medische omstandigheden

  • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens deze periodes is de huid vaak gevoeliger, en hormonale veranderingen kunnen invloed hebben op het resultaat.
  • Epilepsie: Het felle licht van de laser kan mogelijk een aanval uitlokken.
  • Diabetes (vooral type 1): Bij diabetes type 1 kan de huid minder goed genezen, wat verhoogde risico’s met zich meebrengt.
  • Huidkanker of verdachte moedervlekken: Laserontharing wordt afgeraden bij kwaadaardige of verdachte huidletsels en vraagt altijd om een beoordeling door een arts.
  • Auto-immuunziekten: Ziekten zoals lupus verhogen het risico op huidreacties.
  • Porfyrie: Deze zeldzame stofwisselingsziekte maakt de huid extra gevoelig voor licht.

Huid en ontharingsmethoden

  • Overgevoeligheid voor zonlicht of zonneallergie: Deze aandoening kan leiden tot bijwerkingen bij blootstelling aan de laser.
  • Huidaandoeningen: Actieve huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of infecties in het te behandelen gebied maken de huid extra gevoelig.
  • Open wonden of beschadigde huid: Laserbehandelingen kunnen de huid verder irriteren en het genezingsproces vertragen.
  • Ontharingsmethoden: Waxen of epileren is niet toegestaan binnen vijf weken voor de behandeling, maar scheren is wel toegestaan.

Medicijngebruik en andere invloeden

  • Medicijnen die lichtgevoeligheid veroorzaken: Medicijnen zoals bepaalde antibiotica en acne-medicatie kunnen de huid extra gevoelig maken voor licht en leiden tot bijwerkingen.
  • Gebruik van zelfbruiners: Zelfbruiners kunnen de huidreactie op de laser verstoren en de kans op bijwerkingen verhogen. Stop tijdelijk met het gebruik van zelfbruiners op de te behandelen zones.
  • Hormonale aandoeningen: Aandoeningen zoals het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kunnen de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden. Hierdoor kan het nodig zijn om vaker onderhoudsbehandelingen te ondergaan.

Overige factoren

  • Medische implantaten: Implanten in het behandelde gebied, zoals pacemakers, brengen extra risico’s met zich mee.
  • Piercings of tatoeages: Heb je een tattoo of piercing in het gebied waar je laserbehandeling wilt ondergaan? Geen probleem! Onze specialisten kunnen er nauwkeurig omheen werken. Het is wel goed om te weten dat we niet direct over tattoos of piercings kunnen laseren; op die specifieke plekken blijft dus mogelijk wat haar zitten. Houd hier rekening mee bij je keuze voor laserontharing, zodat je een realistisch beeld hebt van het resultaat. Heb je vragen hierover? Onze experts staan klaar om je verder te helpen!

Veiligheid en contra-indicaties

Kan ik ook een laserbehandeling ondergaan in de zomer?2024-10-30T08:37:29+01:00

Ja, u kunt ook in de zomer een behandeling ondergaan, mits u het behandelde gebied niet blootstelt aan direct zonlicht voor en na de sessie. We adviseren het gebruik van zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) op het behandelde gebied om de huid te beschermen en de resultaten te behouden.

Wat als ik een gevoelige huid heb?2024-10-30T08:37:09+01:00

Onze diode laser is speciaal ontworpen met geavanceerde koeltechnologie om zelfs op een gevoelige huid effectief en comfortabel te werken. Tijdens de intake kunnen we uw huidtype en eventuele gevoeligheid beoordelen om de behandeling optimaal af te stemmen.

Is laserontharing echt veilig?2024-10-30T08:35:42+01:00

Ja, bij Livandi werken we met een gecertificeerde diode powerlaser die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Onze ervaren specialisten houden rekening met uw huidtype en eventuele gevoeligheden en stellen een op maat gemaakt behandelplan voor u op.

Wat zijn contra-indicaties voor een laserbehandeling?2024-11-11T07:21:50+01:00

Contra-indicaties zijn situaties waarin we afzien van een laserbehandeling om uw veiligheid te waarborgen. Hieronder volgen enkele omstandigheden die een contra-indicatie vormen voor laserontharing:

  • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens deze periodes kan de huid extra gevoelig zijn, en hormonale veranderingen kunnen het resultaat beïnvloeden.
  • Epilepsie: Het felle licht kan een aanval uitlokken.
  • Diabetes type 1: Mensen met diabetes hebben vaak een verminderde wondgenezing, wat risico’s met zich meebrengt.
  • Huidkanker of verdachte moedervlekken: Dit vereist altijd een beoordeling door een arts, aangezien kwaadaardige letsels een risico vormen.
  • Gebruik van lichtgevoelige medicijnen: Bepaalde medicijnen, zoals antibiotica of ontstekingsremmers, kunnen de huid gevoeliger maken voor licht en leiden tot bijwerkingen.
  • Auto-immuunziekten: Aandoeningen zoals lupus kunnen de huid extra gevoelig maken voor laserlicht.
  • Hormonale aandoeningen, zoals PCOS: Hierdoor kan het effect van laserontharing variëren, wat mogelijk vaker onderhoudsbehandelingen vereist.
  • Andere huidaandoeningen: Actieve eczeem, psoriasis of huidinfecties kunnen extra gevoeligheid voor de laser veroorzaken.

Bespreek altijd eventuele gezondheidsvragen tijdens de intake, zodat we samen een veilig behandelplan kunnen opstellen.

Naast de contra-indicaties kunnen er meer redenen zijn om af te zien van een behandeling. Klik op Wanneer kunt u geen diode power laser behandeling ondergaan? voor de volledige lijst.

Voorbereiding en nazorg

Wat moet ik doen voor en na de laserbehandeling?2024-11-12T12:32:34+01:00

Volg onderstaande richtlijnen voor optimale resultaten van uw laserbehandeling.

Voor de laserbehandeling:

  • Vermijd waxen of epileren van het te behandelen gebied minimaal 5 weken voorafgaand aan de behandeling. Scheren is wél toegestaan.
  • Probeer blootstelling aan zonlicht zoveel mogelijk te vermijden vanaf 1 week vóór de behandeling om de huid optimaal te beschermen.
  • Gebruik geen zelfbruiner op de te behandelen zones vanaf minimaal 2 weken voor de behandeling. Dit voorkomt huidreacties tijdens het laseren.

Na de laserbehandeling:

  • Bescherm de huid in het behandelde gebied door regelmatig een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger te gebruiken gedurende 1 week na de behandeling. Vermijd ook gedurende die week zoveel mogelijk blootstelling van het behandelde gebied aan direct zonlicht.
  • Gedurende de gehele behandelperiode is het belangrijk om de behandelde zones altijd in te smeren met minimaal SPF 30 voor extra bescherming.
  • Vermijd intensieve activiteiten zoals sporten, saunabezoek en heet douchen gedurende de eerste 48 uur na de behandeling om huidirritatie te voorkomen.
  • Gebruik geen zelfbruiner op de behandelde zones gedurende minstens 2 weken na de behandeling voor een optimaal herstel van de huid.

Door deze richtlijnen te volgen, verkleint u de kans op irritatie en zorgt u voor een langdurig en optimaal resultaat van de laserbehandeling.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?2024-10-30T08:31:17+01:00

Meestal wordt een periode van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen aangeraden, afhankelijk van het behandelde gebied en uw huid- en haartype. Tijdens de intake kan onze specialist de juiste interval voor uw behandeling adviseren.

Wat als ik een afspraak moet verzetten of annuleren?2024-11-11T07:29:26+01:00

Als u een afspraak wilt verzetten of annuleren, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
Let op: het verzetten of annuleren van een afspraak dient uiterlijk 24 uur van tevoren te gebeuren. Anders zijn wij genoodzaakt 50% van de behandeling in rekening te brengen, met een minimum van €25,-. Wij informeren u over deze annuleringsvoorwaarden, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Algemene informatie

Hoe kan ik betalen voor mijn behandeling?2024-11-11T07:31:09+01:00

Bij Livandi kunt u betalen via een betaalverzoek of contant. We bieden ook voordelige pakketten aan. Vraag gerust naar de opties tijdens uw intake of bekijk deze website voor actuele aanbiedingen.

Is er parkeergelegenheid bij jullie locaties?2024-11-11T07:33:10+01:00

Ja, beide locaties bieden goede parkeermogelijkheden. Bij de locatie in Hoorn kunt u vlakbij parkeren en in Alkmaar zijn er eveneens voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving. Let wel op! In Alkmaar kunnen mogelijk kosten in rekening gebracht worden voor het parkeren, afhankelijk van waar uw auto staat. Wij adviseren u om hier goed op te letten.

Tijdens het boeken van uw afspraak kunnen we de beste parkeermogelijkheden voor uw locatie toelichten.

Waar is Livandi gevestigd?2024-10-30T08:28:08+01:00

Livandi heeft twee locaties in Noord-Holland waar laserontharing wordt aangeboden:

  • Hoorn: Boedijnhof 28, 1628 SB Hoorn
  • Alkmaar: Koedijkstraat 32A, 1823 CR Alkmaar

Beide locaties zijn goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via het contactformulier. U kunt ook eenvoudig een afspraak voor laserontharing inplannen via onze website. Maak hiervoor gebruik van de knop rechts onderin het scherm.

Prijzen en pakketten

Wat zijn de kosten voor laserontharing?2024-10-30T08:40:58+01:00

De kosten van een behandeling voor laserontharing hangen af van verschillende factoren. Voor een overzicht van de prijzen kunt u terecht op de pagina behandelingen.

Zijn er kortingen beschikbaar als ik meerdere behandelingen boek?2024-10-30T08:38:14+01:00

Ja! Bij Livandi bieden we combinatiekortingen voor klanten die meerdere behandelingen boeken. Hierdoor betaalt u per behandeling minder dan wanneer u losse sessies boekt. Vraag tijdens de intake of bekijk onze website voor onze huidige aanbiedingen en pakketten.

Go to Top